SOTAHISTORIAN MATKA PETÄJÄSAAREEN ja LAATOKAN POHJOISRANNOILLE 1.-3.8.2019

Matkanjohtajana ja sotahistorian oppaana toimii Kari Turunen.

Matkaohjelma:

Torstai 1.8.
Kerimäeltä ajo Niirala-Värtsilä rajan ylitykseen. Matkalla pidetään kahvipaussi ja maahantulokorttien täyttöhetki. Rajamuodollisuudet ja käynti kauppamäellä sekä valuutan vaihto.  Matkalla käymme Ruskealan vuoripuistossa ja lounas katetaan Ruskealan Herrankukkarossa. Upea Ahinkoski jää reitin varteen. Sään salliessa käydään muinaisella Linnavuorella Paasonvuorella. Tutustumme Sortavalaan ja sen historiaan. Majoitus hotelli Sortavala, jossa nautitaan illallinen Bulevard-ravintolassa. Illalla jää omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Perjantai 2.8.
Aamupala klo 8.00. Lähtö klo 9.00 kohti Pitkärantaa. Matkalla kerrataan talvisodan mottitaistelun tapahtumia. Käymme Kenraalimotissa ja Kitelänmotissa sekä Koirinojalla. Venekuljetus Pitkärannasta Petäjäsaareen. Saaressa tutustumme 1940 Laatokan saarten taisteluihin. Saaressa mukana retkieväät ja keitämme nokipannukahvit. Paluumatkalla käymme Kitelässä, jossa käynti rubiinikaivospaikalla. Täältä on hyvä mahdollisuus löytää muistoksi Kitelän rubineeja. Niitä käytettiin aikoinaan mm. tsaarien jalokivien valmistukseen. Illaksi palaamme Sortavalaan. Illallinen hotellin ravintolassa.

Lauantai 3.8.
Aamupala klo 8.00. Lähtö klo 9.00 Lahdenpohjaan ja Huuhanmäkeen. Huuhanmäessä oli Suomen aikaan varuskunta. Nyt siellä on venäläisten toimesta perustettu museo, joka on rakennettu suomalaisten louhimaan kallioluolastoon. Matkalla käymme mm. Kasinhännän lentokonehalleilla. Ruokailemme Lahdenpohjassa ja käynti Jaakkiman kirkolla. Lahdenpohjasta palaamme Sortavalan kautta kohti Värtsilää, josta rajan ylitys kotimatkalle. Värtsilässä pidetään vielä tauko, jolloin mahdollisuus omakustanteiseen keitto- tai kahvitaukoon sekä viimehetken taxfree-ostosten tekoon.

Kotimatkalla kertaamme eri paikkojen suomalaista historiaa sekä talvi- ja jatkosodan taistelutapahtumia.

Hinta:
310 € / hlö omalla viisumilla

Hinta sisältää:
– sotahistorian opas matkan ajan
– ohjelmassa oleviin kohteisiin sisäänpääsyt ja tutustumiset
– kuljetus Kososen hyvällä turistibussilla
– majoitus 2 yötä hotelli Sortavala
– aamiainen ja illallinen hotellissa
– ohjelmassa olevat lounasruokailut ja retkipäivän kahvit

Lisähintaan: ryhmäviisumi 80 € ,  H1-lisä: 50 €

Bussireitti 1.8.
05:00 Ristiina, pv-pys
05:20 Mikkeli, matkakeskus
05:25 Lähemäki, K-marketin pys.
05:55 Juva, ABC
06:00 Juva, linja-autoasema
06:15 Hiismäki, th
06:25 Kallislahti, TB
06:50 Laitaatsilta, ABC (tauko 15 min, 06:35-06:50)
06:55 Savonlinna, linja-autoasema
07:05 Nojanmaa, Prisma p-paikka
07:10 Haapakallio, Niskavuori
07:25 Kerimäki, Kososen piha
07:55 Villala, Neste

Muuta:
Venäjälle matkavakuutus on pakollinen. Suosittelemme vakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.
Passin tulee olla voimassa väh. 6 kk matkan jälkeen.
Omalla viisumilla matkustavista tarvitsemme nimen, syntymäajan ja passin numeron sekä  kansalaisuuden.
Ryhmäviisumiin osallistuvista matkustajista tarvitsemme kopion passin valokuva-ja henkilötietoaukeamasta (kopion tulee olla selkeä, ei liian tumma), viisumikaavakkeen täytettynä ja allekirjoitettuna, virallisen värillisen passivalokuvan, joka ei saa olla 6 kk vanhempi.  Huom! Jos passi on yli 6 kk vanha, passikuva, joka tulee kaavakkeeseen, ei saa olla sama!  Tarvitaan myös matkavakuutustodistus, jossa on joko vakuutusyhtiön leima ja allekirjoitus tai virkailijan nimi ja puh.nro tai jos on kyseessä Eurooppalaisen vakuutus, myös online servicen puhelinnumero käy.   Vakuutustodistus voidaan toimittaa joko postitse tai sähköpostina. Postita ryhmäviisumia varten tarvittavat paperit valokuvan kera 9.7.2019 mennessä toimistoomme. osoite: Matka-Kosonen,  Kerimäentie 4, 58200 Kerimäki.

Matkustajan oikeus perua matkansa: ennen matkan alkua tapahtuvissa peruutuksissa noudatamme Yleisiä Matkapakettiehtoja. Lisäksi mahdollisesta palautuksesta vähennämme toimistokulut
(20 €/hlö max 200 €:n matkat, 50 €/hlö yli 200 €:n matkat).

Yleiset matkapakettiehdot: www.matka-kosonen.fi/valmismatkat

Varaukset ja vastuullinen matkanjärjestäjä:
Linja-autoliike S. Kosonen Oy / Matka-Kosonen
Kerimäentie 4, 58200 KERIMÄKI
puh 015-541146 (ma-pe 8-16)
kosonen@matka-kosonen.fi
www.matka-kosonen.fi